Välj ditt språk

exit 7000 banner sv

EXIT-panikregel – Nödutgångens säkra öppnare

exit-painike-30-vuotta.png

EXIT-panikregel för dörrar, som ska fungera tillförlitligt, som ska vara att öppna eller som ska möjliggöra snabb utrymning när någon fara hotar. Allt material minst EN1.4301 (aisi 304) och tillverkat i Finland.

Exit-Painike Ky – Exit-Painike varmatoiminen poistumisteiden avaaja.

Handtag som befrämjar arbetsskyddet i industrin

Dörrar mellan avdelningar

Av säkerhetsskäl bör dörrar till olika avdelningar vara låsbara och stängda, trots att man ofta går ut genom dem med saker som man bär i händerna eller skuffar på en kärra. EXIT-panikregeln gör det lätt att öppna dörren även om man bär saker, eller skuffar en vagn.

Transformatorstationer och laboratorier

I Transformatorstationer och laboratorier monterar man EXIT-panikregeln vertikalt från låset nedåt. Vid olycksfall är det möjligt att öppna dörren nära golvet om rummet skulle vara fyllt av rök eller gas. Försedd med efterlysande tejp ser man handtaget ävenvid elavbrott.

Exit-Painike Ky – Exit-Painike hätäpoistien varmatoiminen avaaja.

Offentliga utrymmen

Vid fara kan det ske en panikartad rush till dörren. På grund av människomassans tryck är det svårt att öppna ett normalt lås. EXIT-panikregeln öppnar dörren genast när människorna trycks mot dörren.

En del länder har bestämmelser som säger att dörrarna mellan offentliga utrymmen ska ha en godkänd öppningsmekanism.

I EU länder har man dessutom under senaste tider skärpt dessa bestämmelser. EXIT 7000-serien uppfyller den hårdaste klassens EN 1125 normer som gäller i samtliga EU länder.

Det lätthanterliga EXIT-panikregeln hjälper också de rörelsehandikappade. Alla som kan röra sig ka även öppna en dörr som är utrustad med en EXIT-panikregeln. Kraft som behövs minimeras tack vare SLIDING-tekniken i handtagets konstruktion.